Houštecký cyklomaraton a první zranění

26.06.2010 13:44

Houštecký cyklomaraton a první zranění v BT...

Je 9,15 hod a přijíždíme svazovým Žukem na parkoviště v Houšťce opět v hojném počtu šesti kousků.Na parkovišti potkáváme dalšího člena a po prezentaci se objeví i poslední kousek,který bloudil po Staré Boleslavi.Pětisethlavé startovní pole jsme rozšířili o osm členů Bike teamu.Letos jsme se všichni rozhodli zdolat 58km dlouhou trať.Převlékáme se a Bob povídá,že jako si musíme dát nějaký ten ionťák a naráží mega(5L) plechovku Gambáče se slovy "dělejte než to vystydne" dáváme po kelímku.Následuje hromadné foto na stránky BT a už se jedeme lehce rozjet.Náš nejoblíbenějších závod začal pro Mářu dost blbě,když si urval pumpičkou ventilek.

Koukneme na start dlouhé tratě a jdeme se řadit na start.V 11,25 začne sólo na bubny v 11,30 start.Vyrážím z první vlny zhruba v půlce startovní rovinky udělal místní úřad zpestření v podobě dvou zpomalovacích retardérů.Vyjíždíme z Brandýsa a po lesní cestě začíná peklo v podobě všudy přítomného prachu.Na některých úsecích trasy není skoro vůbec vidět na cestu.V jedné zatáčce zjišťuji,že i ten písek trochu klouže a skoro padám na hubu,tím jsem asi některým co jeli za mnou způsobil horké chvilky tímto se jim omlouvám "pár těch nadávek co padlo směrem k mojí helmě jsem zaslech"
Utvořila se nás asi deseti členná grupka a společně polykáme kilometry a prach.S postupem času a ujetých kilometrů jsme se docela roztrhali,někteří odjeli ale spíše odpadli.Po druhé občerstvovačce zjišťuji,že jedeme ve dvou já a Jitka Š. pánové holka ale jak té to jezdí.Snažím se jí alespoň trochu odstřídat aby si orazila ale!! no snad? Cílovou rovinku si doslova užívám a cílem projíždím v čase 01:55:56. Dávám cílovou vodu a čekáme s Hankou na ostatní.Po chvilce se objevuje Piňďa a Hrubas s totálně černou hubou a bez čísla,který pořád mele jako,že na to nemá a podobný řeči tak se ráno ani neregistroval.

Začíná pozávodní diskuze jak a proč se komu jelo,gulášek,pivko atd.
Cílem projel i Příša se šrámem na noze a něco málo i v obličeji.Zastavil se u nás a,že se jde umejt nebo co snad zabrblal a zmizel.Po půl hodině,když se začínáme zajímat kde je tak usuzujeme ,že to vzal ještě přes doktory a diskuze pokračuje dál.Za hodinu je nám to už trochu divný,že i on by tyto služby využil do poslední minuty tak beru telefon a zkouším ho prozvonit.Na druhým konci slyším rozesmátýho Příšu,že je na Bulovce se zabodlou kapačkou v žíle a otřesem mozku a naraženým zápěstím.Co mu to tam dali do žil?Doma zjišťuje,že i helma vzala za svý a praskla.Nevím jestli mu vyseknout poklonu za bojovnost a nebo mu říct,že je b..... protože z něj vypadlo,že takhle zřízenej jel už od 14km.

Svůj osud si vybral i Bob,který na Kobylí hlavě bodnul zadní kolo.Před dvěma lety na tom samém místě hodil tlamu přes řidítka.Myslím,že tohle bylo trohu příjemnější.

Shrnuto a podtrženo super závod

Zpět

Vyhledávání

© 2009 Všechna práva vyhrazena.