Osečanská šlapka

12.09.2011 14:00

Vážení kolegové,
v sobotu jsem se omylem zúčastnil věhlasného závodu horských kol Osečanská šlapka. Při příjezdu do Osečan mrholilo a bylo zataženo. Tak jsem si říkal, že se zase předpověď soudruhům v Ondřejově nepovedla. Ale pozor v 09.00 bylo azúro, no paráda. Šel jsem se přihlásit k sokolovně, kde jsem byl jako první kousek, pořadatelé koukali co to je za magora, že tu otravuje již v 08.00. To Doktor ještě na chalupě vychrupoval opici. Dále Vás musím upozornit, že jsem byl na závodě prvně bez mého harému, to zn., že v cíli jsem si musel pro pivo a maso dojít sám, zkrátka otrava.
Nyní k průběhu závodu. Protože jsem se rozhodl jet tento závod až v pátek ve 20.00 hodin , tak jsem ani nepřezouval hladké pneu s tím, že to nějak dopadne. Po startu jsem se prvně asi 5 km držel v čelním balíku, potom přišel první lesní kopec a balík včetně Doktora byl v pr...achu, a já začal zjišťovat , že v mokrém lese se na hladkých pneu opravdu jezdí špatně. Dále jsem pokračoval většinou sám, až do té doby něž jsem dojel mladou kočku, která mimochodem pánové jela dost dobře, tak jsem dal pár slov a docela nám to odsýpalo. Při sloučení tras s krátkou, jsem opravdu byl povzbuzen manželkou Doktora " neřvi a šlap" , později jsem pochopil, že to bylo na syna a vzbuzovala v něm lásku k cyklistice - v cíli jsem to prásknul Doktorovi.
Po příjezdu do cíle jsem se převlékl do trička Krkonošský maraton a zapůsobil svým šarmem (pleší), že výše jmenovaná kočka z tratě (18ka)
za mnou přišla a podala mi ruku se slovy, že jsem dobrý, a že mi poslední km nestačila.
Toto Vám píši né proto, že se vytahuji, ale aby jste také jezdili všichni všechny závody a i toto Vás může potkat ?!
Vrcholem všeho bylo vyhlášení výsledků a já jsem vystoupil na stupeň nejvyšší v kategorii 50-59 let, s tím, že druhý stařec za mnou byl asi o 40 minut pozadu.

Nyní Vážně, bylo to super, atmosféra špičková, živá kapela, piva co hrdlo ráčilo. Doktor měl pravdu, předčilo to mé očekávání. Příští rok doporučuji využít pohostinnost Doktora a chalupy.

Váš Pinďa

Zpět

Vyhledávání

© 2009 Všechna práva vyhrazena.