Úvaly 2013

01.09.2013 19:40

...tak jsem si zajel po třech měsících klidu co mě vyřadil otřes mozku na ostrý závod do Úval.Se mnou si to dal i Míra, který jen málo kdy řekne, že ne. "Doufám, že se mu závod líbil"  Sešli jsme se v Úvalech již ráno abychom nasáli atmosféru a otestovali trať. V půl dvanáctý startuje Míra a tak vyrážím na trať ho vyfotit a hlavně povzbudit.
Je odstratováno a já jdu do prvního stoupání udělat foto. Bubeník co tam stojí a mlátí do bubnu jak smyslů zbavený, ke kterému se přidávám i já a ženu Míru dopředu. V duchu si říkám, že mě to za dvě hodiny čeká taky. V průběhu doráží na silničce povzbudit i Hrubas, kterého jsem tam v létě vzal na prohlídku tratě a který za žádnou cenu nechtěl startovat se slovy, že jsme magoři, že na takovou trať nemá techniku.
Je půl druhý a startuji já.Čelo závodníků mizí jako střela a já se pohybuji někde v půlce strartovního pole. Už v zaváděcím kole zjišťuji, že tříměsíční pauza si brzo začne vybírat svou daň. Nohy těžký jako prase ne a ne je roztočit. Trpím a v duchu si říkám " to přejde jeď zatím v klidu jsou ještě čtyři kola před tebou" V nájezdu do třetího kola kontroluji čas s předloňským závodem a nevypadá to zas tak zle.Sice trochu ztrácím ale snad to ještě trochu rozjedu.Bohužel, házím lehkou tlamu, naražený stehno a lehce i lýtko. Nevím co se stalo ale o tý doby mě začal padat řetěz při řazení na malou placku a do lýtka se  začala ozývat křečová víla. Pohody mě to něpřidalo a každé řazení s otazníkem :-) V průjezdu cílovou rovinkou registruju dalšího fandícího člena týmu Příšu jak na mě řve."taky to v roce 2011 jel a letos to vzdal" :-) Nájezd do posledního kola je už na morál ale 
užívám si to naplno a jsem rád, že jsem se už zase začal vracet k závodění. V cíli zjišťuji podle času, že jsem o cca. devět minut horší než v roce 2011,"je to dost" ale fakt jsem rád zpátky. Ve výsledkové listině obsazuji 22.místo z cca. 40borců v kategorii. Míra dojel na 8.místě v kategorii.
 
Čudla

Zpět

Vyhledávání

© 2009 Všechna práva vyhrazena.